• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

ОД МЕЃУОПШТИНСКИОТ НАТПРЕВАР

„МЛАДИ БИБЛИОТЕКАРИ“, ШТИП 2019 ГОДИНА

Натпреварот се одржа во универзитетската читална на Одделот за возрасни во Националната установа - Универзитетска библиотека „Гоце Делчев“ - Штип, на 04.10.2019 година со почеток во 11.00 часот. Од пријавени 14 натпреварувачи, учествуваа сите 14 натпреварувачи.

На секој натпреварувач му се подели Тест прашалник со вкупно 20 прашања и со временски рок од 60 минути за давање на одговорите. По поминатите 60 минути предвидени за давање на одговори, Комисијата за организирање и спроведување на Натпреварот, ги оцени поединечно дадените одговори во тест прашалниците.
Дадени се следните резултати од спроведениот Меѓуопштински натпревар „Млади библиотекари” Штип 2019 година:

 

1. Ана Ѓошева ООУ „Ванчо Прке“ 122 поени
2. Ева Тушевска ООУ „ТошоАрсов“ 100 поени
3. Ангела Дамбева ООУ„Гоце Делчев“ 95 поени
4. Милена Милорадова ООУ„Славејко Арсов“ 81 поени
5. Бојана Јанкова ООУ„Гоце Делчев“ 79 поени
6. Надица Ѓошева ООУ „Ванчо Прке“ 62 поени
7. Ана Арсова ООУ „Димитар Влахов 62 поени
8. Драгана Иванова ООУ „ТошоАрсов“ 56 поени
9. Тина Димитрова ООУ „Димитар Влахов“ 55 поени
10. Мила Кралева ООУ„Славејко Арсов“ 50 поени
11. Христина Андонова ООУ „Страшо Пинџур“ 50 поени
12. Мелани Пешова ООУ „Страшо Пинџур“ 42 поени
13. Марија Златкова ООУ„Гоце Делчев“ 40 поени
14. Ана Јанева ООУ„Гоце Делчев“ 40 поени

 

Натпреварувачот кој покажа најдобро знаење на Меѓуопштинскиот натпревар „Млади библиотекари” Штип 2019 година е Ана Ѓошева под менторство на професор по македонски јазик и литература Елизабета Огнанова со што се стекнаа со право да учествуваат на Државниот натпревар
На сите учесници на натпреварот, од организаторот – Библиотека, им се поделија пригодни подароци и благодарници за учесниците и менторите
Од комисијата за реализирање на натпреварот
Штип, 04.10.2019 год.

71867738 10157578923675295 8328525058251161600 o

71695806 10157578923720295 7927337785243992064 o

71306626 10157578923645295 1629207814087901184 o

71278500 10157578923980295 5322349127042859008 o