• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
На 22.05.2023г. се одржа петтата работилница во рамки на проектот „24 Мај- Ден на селовенската писменост и Св.браќа Кирил и Методиј“.
На работилницата учествуваа ученици од 6-9 одделение од сите основни училишта под ментерство на наставничката по етика Жаклина Ѓеоргиева.
Првиот дел беше креативна работилница на која учениците изработија цртежи инспирарани од од овие два значајни лика во соловенската писменост, пишуваа букви од старословенското писмо.
Со посебна уметничка вредност се истакна ликовното дело со ликот на Св.браќа Кириј и Методиј на ученичките од ООУ „Димитар Влахов“, Јована Јанков и Милена Тасева.
 
 
 
348936660_552028753543523_5312204575256167344_n.jpg
 
348822929_547251007623155_9078314410440948165_n.jpg
 
348808447_553295980286369_3392043814503383272_n.jpg
 
348668520_232489056145730_1304844720188272775_n.jpg
 
348633999_637024671784228_5355850787896805477_n.jpg
 
348630812_626896995716284_4208979911392678847_n.jpg
 
348621722_563264182653687_5163507030983818260_n.jpg
 
348606026_992338198597167_5241610927476038541_n.jpg
 
348603494_783460049827655_4704175107147609073_n.jpg
 
348549607_758767872412824_4010057229247499125_n.jpg
 
347227944_744856017321287_6064460310738642210_n.jpg
 
347143374_972163797129135_3438387782592913193_n.jpg
 
Во вториот дел од настанот се одржа книжевно-литературно читање, на кое учениците се преставија со лични творби во нивна чест, со дела од литературата и преку изработени постери со значајни податоци од животот и делото на овие значајни учители и просветители.
На настанот беа присутни и преставници од Богословскиот факултет „Св. Климент Охридски“ од Скопје и деканот Ѓоко Ѓоргиевски и преставник од Богословското здружение од Скопје кои поделија и подароци за сите ученици.
 
348855375_151982997851576_5570490076952236863_n.jpg
 
348817557_785829472893442_5846583979137364790_n.jpg
 
348812622_253788957200204_2575825497024346906_n.jpg
 
348714264_977680963257262_7436134433073116823_n.jpg
 
348680467_792861192145378_1799893389449881601_n.jpg
 
348639660_200148632446750_3759244332813299798_n.jpg
 
348585299_717366000143248_3516098640405646480_n.jpg
 
348569872_1041253333520857_7885143044056975219_n.jpg
 
348547530_630431532019333_4566041495716362510_n.jpg
 
348344787_633425041643600_4124600237105594636_n.jpg
 
347903424_184963187467561_1561285283065631879_n.jpg
 
347144099_774332734157362_8643744211486218764_n.jpg
 
347139415_265432049378268_2289121904494139691_n.jpg