• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
На 21 09.2022г. во соработка на НУБ „Григор Прличев“- Охрид, се реализираше изложба на дела на Верче Андонова и тоа 10 по ред на цртежи во арапска техника и на Невенка Митева изложба на фотографии, членови на ЦПЛИП „Порака“- Штип.
Настанот е во рамки на проектни активности од годишната програма за работа наменети за оваа целна група а подржано од Министерството за култура на Р.С.М. и на Општина Штип.
Имаве чест и можност да ги покажеме нивните творечки способности пред охридската публика а воедно да бидеме дел и од настанот по повод Светскиот ден на мирот и заедно со учениците да испрататиме убави пораки за мир, љубов и разбирање меѓу луѓето.
Настанан со кои повторно потврдивме дека библиотеките спојуваат и градат мостови на трајни вредности.
 
308722608_10160441720535295_1130405186073909578_n.jpg
 
308715758_10160441720795295_1862749005569589825_n.jpg
 
308697310_10160441720620295_906524945816653102_n.jpg
 
308671607_10160441720560295_6962996113416124976_n.jpg
 
308614278_10160441720385295_2634593056458472246_n.jpg
 
308595381_10160441720095295_1766225172983634839_n.jpg
 
308571040_10160441720115295_6444860369649042360_n.jpg
 
308420172_10160441720790295_1706297591941032215_n.jpg
 
308397546_10160441721970295_1546822992266197966_n.jpg
 
308390763_10160441721965295_8757999474548134926_n.jpg