• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3

Во месецот на книгата и под мотото „Читај книга -момент на среќа“денес 22.10.2021г. се дружевме повторно со две големи групи од ЈОУДГ „Вера Циривири-Трена“- клон „Развигорче“

на отвoрно во нивниот убав двор. Разговаравме за омилената сликовница, за ликовите, како се станува член во библиотека и како се позајмуваат книги, го научија патот на книгата додека стаса во нивните рачиња, им прочитавме убави приказни. Им подаривме сликовници со едукативни содржини кои ќе ги читаат во градинката, а тие ни подарија прекрасни изработки од нивните вредни рачиња на тема „Есен“.

 

247729246_10159783993760295_7418065336832179986_n.jpg

 

247422439_10159784011700295_3976360554778525795_n.jpg

 

247383657_10159784012615295_5902130325302922561_n.jpg

 

247082394_10159784011710295_8676361499954475415_n.jpg

 

246797429_10159784006395295_600967712357985473_n.jpg