• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
#ГласенТекстилец во соработка со НУ - УБиблиотека „Гоце Делчев“ - Штип, во рамките на „ТекстилИјадА 5“, распишуваат:
ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ НА ТЕМА : „ЗА РАБОТНИЧКАТА“!

 

Право на учество на Конкурсот, со свои творби, имаат ученици од основните и средните училишта во Штип.
Литературните творби се доставуваат на следнава мејл адреса: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. со назнака - За награден конкурс.
Заедно со творбата, се доставува: Име и презиме (авторот), со неговата адреса, училиште, и телефонски број.
За сите учесници темата е: ,,ЗА РАБОТНИЧКАТА"!
Се предвидува да бидат доделени по 3 (три) награди, во две конкуренции:
а) за ученици од 6-9 одд.(I, II, III награда);
б) за средношколци (I, II, III награда).
Конкурсот трае од 15.09.2021 до 01.10.2021 година.
Резултатите ќе бидат објавени и наградите доделени во дворот на Н У-У Библиотека „Гоце Делчев” на ден 07.10.2021 во 17:00 часот .
Повеќе инфорамции можете да прочитате на линкот: https://glasentekstilec.mk/.../%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5.../