• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
На 27.04.2021 со подготвителните активности и избор на стихови и нивна визуеализација започна Манифестацијата „Денови на Шопов“-2021
од Годишната програма за работа а по повод 39 години од смртта на нашиот сограѓанин и роднокраен автор Ацо Шопов, се со цел зачувување на споменот за неговиот лик и дело и пренесување на идните генерации затоа што му го должиме тоа. На 28.04.2021 година преку ZOOM платформата се одржа креативно книжевна работилница со предавања за неговиот лик и творештво, со интерпретација на негови стихови од страна на ученици и студенти, изучување на техники за креативно пишување и создавање на есеи и стихови.
 
Предавачи на работилницата беа д-р Наташа Лазарева и д-р Милена Ристова Михајловска.
 
Учесници во работилницата беа ученици од ООУ„Славејко Арсов“под менторство на наставничките Драгица Петрова и Милкица М. Стојанова и ООУ „Димитар Влахов“под менторство на наставничката Наташа Митев, средношколци од СООУ „Славчо Стојменски“како и студенти од Филолошкиот факултет, катедра по македонски јазик.
 
Проектот е финансиски подржан од Министерството за култура на Р.С. Македонија
 
179071722_10159373077900295_1121080952998482816_n.jpg180425726_10159373056740295_1933428777765717967_n.jpg
 
179992537_10159373077815295_6133531310618536899_n.jpg
 
179619606_10159373077675295_614037306600629760_n.jpg
 
179517530_10159373077680295_2698071890026129151_n.jpg
 
179491640_10159373078030295_8909242466864338667_n.jpg
 
179382877_10159373078045295_805060101993847298_n.jpg
 
179290124_10159373056785295_7846079606719283192_n.jpg
 
179240259_10159373077670295_8834473737914949203_n.jpg
 
179212703_10159373077800295_5001283254031042358_n.jpg
 
179157945_10159373077825295_8991896913884812917_n.jpg
 
179130131_10159373077655295_768307992368235935_n.jpg
 
179126158_10159373077910295_2658132217326981062_n.jpg
 
178983763_10159373077920295_1767443332510154814_n.jpg