• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
Книгата со Инфобусот патува и насекаде стасува-
во месецот на книгата под мотото „Кој како мал чита, како голем размислува“, библиотеката со Инфобусот започна кампања кај децата од нижите одделенија за развивање на поголема љубов кон книгата и потикнување на навиките за читање уште од најмала возраст.
На 20 oктомври се дружевме со учениците од ПООУ „Страшо Пинџур“во с.Калаузлија.
Во соработка со книжарницата Давка на секое дете беше подарено пакетче со училишен прибор а библиотеката за секое дете обезбеди по една книга и пакет книги за нивната школска библиотека.
Библиотекарката Соња Манева со учениците разговараше за значењето на книгата, за омилената книга и им беше прочитано едукативно четиво а читаа и учениците.
Се разделивме со ветување да на наредната средба разговараме за прочитаната книга.
Во реализацијата на активноста учествуваа и Мишко Ќеман –библиотекар и Ѓоре Нушков –возач на Инфобусот.
Активностите се реализираа со почитување на мерките за заштита.
 
122169210_10158854528580295_8219697467418316566_o.jpg
 
122190993_10158854528715295_5455360545943921326_o.jpg
 
122205942_10158854528855295_7139312826357085984_o.jpg
 
122260538_10158854528810295_406217332777212507_o.jpg
 
122223722_10158854528695295_345922354616488127_o.jpg
 
122165531_10158854529140295_6101535931972028694_o.jpg
 
122373670_10158854529050295_4303166927568058665_o.jpg
 
122142916_10158854529225295_7871276405093438680_o.jpg
 
Книгата со Инфобусот патува и насекаде стасува- на 21.10.2020г се дружеше со учениците од 1-3 одделение од ПООУ „Гоце Делчев“во населбата Три Чешми и учениците од ПООУ „Тошо Арсов“од н.Балканска.
Месец на книгата а убавиот есенски сончев ден но овозможи да се дружиме на отворено согласно сите мерки за заштита и да зборуваме за книгата, за нејзиното значење и улога во нивниот развој и формирање на личноста, градење на позитивни вредности и навики. Разговаравме за омилена книга, за омилен лик од прочитана книга, читавме и на училишните библиотеки подаривме книги.
За домашна задача добија наставно ливче со песна за книгата и цртеш за боење.
Библиотеката ќе продолжи и понатаму со вакви активности за афирмација и доближување на книгата особено до најмалите и да го потикнува читањето и тоа уште од најмала возраст.
Активноста ја реализираа Соња Манева и Мишко Ќеман - библиотекари.
 
 
 
122557737_10158854569995295_343535965466731163_o.jpg
 
122406950_10158854572805295_8622590472212180292_o.jpg
 
122330209_10158854569605295_2571285933265768358_o.jpg
 
122310083_10158854566605295_2510070719552260979_o.jpg
 
122239009_10158854570025295_7027312193895305482_o.jpg
 
122234221_10158854570035295_7015155263971672234_o.jpg
 
122195788_10158854569765295_2889048272788927472_o.jpg
 
122168143_10158854569950295_2402697990219103607_o.jpg
 
122143205_10158854570075295_2773414233034346940_o.jpg