• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3

Библиотеката - мост за поврзување на лицата со посебни потреби со културните установи и културните содржини...

Во НУУБ „Гоце Делчев“ се оддржа изложба на цртежи и ракотворби на лицата од Центарот за грижа на лица со интелектуални попреченост ,,Порака" и Здружението ,,Цивитас" во соработка со Библиотеката и уште еден доказ дека уметноста не познава ниту граници ниту препреки.

civitas2

Благодарност до Центарот ,,Порака", Здружението ,,Цивитас", до Мартин Ѓорѓиев, Милан Андонов, Соња Манева, Сашо Антонов, Драган Ѓорѓиев... и сите деца, лица, родители и посетители кои беа дел од овие уникатни креации...

civitas3

Ние продолжуваме со нашите активности за нудење услуги на сите целни групи без исклучок за што имаме максимална иницијативност и поддршка од директорката на Библиотеката и вработените кои несебично помагаат со нивното мото „Сите деца се исти со срца чисти“.