• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
"Патуваме низ простор и време"
Втората сезона на нашето патување започна со далечната и фасцинантна империја Кина.
Разговаравме за историскиот преглед на кинеските цивилизации, географска распространетост, верски религиозни храмови, кинескиот ѕид, обичаи, традиција, култура, знаменитости... Нашето патување низ Кина само на кратко завршивме со изработка на уметнички творби на хартија и глина. Во план се уште две работилници на истата тема. Голема благодарност до учесниците од ООУ "Ванчо Прке" и наставничката Фросина Камчева, што и оваа година учествуваат во програмата на библиотека. Исто така благодарност и до нашата колешка Гордана за успешното предавање и задоволните лица на децата.
 
345434840_188688570770553_25204854927376363_n.jpg
 
345196011_776843090778655_2364588489451706420_n.jpg
 
345170153_629417615698273_5035891027134901095_n.jpg
 
345157768_683929907076125_5882298919045116908_n.jpg
 
345065623_1588735141636306_6792528352927658425_n.jpg
 
343970170_271978948501336_5011290640413432254_n.jpg