• 1

Соопштенија

  • Зимска школа - Библиоарт 2019 +

    Зимска школа - Библиоарт 2019 НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип организира Зимска Прочитај повеќе
  • Денови на Шопов +

    Денови на Шопов Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
  • 1

Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Делчев“ - Штип

Организира настан

„ДЕНОВИ НА ШОПОВ“

17-20.12.2018 г.

Проект финансиран од 
Министерството за култура на РМ

Програма

17.12.2018 г. од 12 ч.
„Креативна поетска работилница“
со ученици од ООУ „Ванчо Прке“
Место: НУ-УБ „Гоце Делчев“

18.12.2018 г. од 12 ч.
„Парк на поезија во чест на Ацо Шопов“
Место: Спомен биста и спомен соба на Ацо Шопов во НУЦК „Ацо Шопов“

19.12.2018 г. од 12 ч.
Изложба на слики, фотографии, цртежи и поетски творби 
„Мојот град низ времето“
Место: НУ-УБ „Гоце Делчев“

20.12.2018 г. од 14.30 ч.
Средба на роднокрајни автори во роднокрајното одделение „Ацо Шопов“
Место: НУ-УБ „Гоце Делчев“