• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
На ден 02 и 03.09.2021 година се реализираше проектот одобрен од Министерство за култура. Во него учество зедоа учениците со посебни образовни потреби од посебните паралелки на училиштето
„Ванчо Прке“ - Штип. Раководители на проектот Ирена Тонева и Валентина Варадинова и дефектолози Маре Симоновска и Јадранка Јовева. Водени од темата „Сонце за сите деца“, беа реализирани две работилници со активности поврзани со сонцето и неговата функција, за да се сфати целото општество дека е исто за сите, без разлика на различностите. Понекогаш возрасните учат од децата. Ова е еден пример кој треба да го следиме, применуваме и почитуваме.
СИТЕ СМЕ ИСТИ ПОД СОНЦЕТО!
 
241687438_10159701531115295_1293570623092478518_n.jpg
 
241692864_10159701532465295_8788543621642864053_n.jpg
 
241731766_10159701532255295_6810294191285330835_n.jpg
 
241682035_10159701531755295_6940792427080307264_n.jpg
 
241672192_10159701531495295_969082390520959297_n.jpg
 
241688117_10159701531365295_3127899040399648342_n.jpg