• 1

Соопштенија

 • Нашата агенда - на ваше информирање +

  Нашата агенда - на ваше информирање Ве очекуваме и во Детското Прочитај повеќе
 • Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката +

  Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката 18.07.2016 (понеделник) во 21:00 ч. Прочитај повеќе
 • Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја" +

  Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја Утревечер, 14.07.2016 год., 21:00 ч., Прочитај повеќе
 • Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката +

  Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката НУ-УБиблиотека „Гоце Делчев“ од денес Прочитај повеќе
 • Купи книга....сончај се, читај и уживај ! Лето 2016 ! +

  Купи книга....сончај се, читај и Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

По повод Илинден, делегација од НУ-УБ ,,Гоце Делчев" положи свежо цвеќе на спомен-плочата на паднатите борци во Алеата на народните херои, на спомен-релјефот во Ново Село, на спомениците на паднатите борци во селата Долани и Драгоево.

Од третата активност од проектот ,,Со книга на базен" што НУ-УБ ,,Гоце Делчев" го реализира со Американското катче во Штип.

Интересот повторно голем, а читателите се релаксираат и освежуваат со добра книга на Градскиот базен.

- Претставување на НУ-УБ ,,Гоце Делчев" - Штип со штанд книги од едициите ,,135 тома македонска книжевност" и ,,Ѕвезди на светската книжевност" со одговорното лице за продажба, Соња Манева, и

Шеста работилница од проектот ,,Весела среда со Библиотеката..." на тема ,,Како да се однесуваме на одмор" со дечињата од градинката ,,В.Ц.Трена", клон ,,Пчелка"...

Во присуство на над 250 посетители, Градскиот хор со диригентката Ивана Ѓурѓевиќ, вечерва на летната сцена во Библиотеката оствари богат репертоар во рамки на „Штипско културно лето 2016“.