• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3

Од 17 до 19 октомври 2016 во НУУБ „Гоце Делчев“ се оддржува Саем на книгата кој симболично го носи името „Листови“. Заедничко за есента и книгите се листовите, па така во поглед на околностите од денес почитувачите на книгите ќе можат по екстра цени да ги купат своите омилени наслови.

саем1

саем2

саем8

 

 

 

 

 

Подготовки или пред генералната проба од претставувањето на македонската литература, уметност и култура во општина Стражица, Р. Бугарија, во Програмата за прослава на Празникот на градот...

Прва во државата, штипската библиотека „Гоце Делчев“, прави електронско меѓународни списание. Станува збор за активност, која е во склоп на државната програма за одбележување на 1100 години од упокојувањето на Св.Климент Охридски :

Книги кои можат да се купат во нашата библиотека од капиталните Проекти на Владата на Р.М. и Министерството за култура.

По повод Илинден, делегација од НУ-УБ ,,Гоце Делчев" положи свежо цвеќе на спомен-плочата на паднатите борци во Алеата на народните херои, на спомен-релјефот во Ново Село, на спомениците на паднатите борци во селата Долани и Драгоево.