• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3

Денес во просториите на Библиотеката беа доделени дипломи, пофалници и награди за најредовните читатели.

Во тек....еднодневен саем на книгата во Свети Николе...посетете го продажниот штанд на НУ-УБиблиотека "Гоце Делчев" од Штип !

Вчера во НУ-УБиблиотека „Гоце Делчев“ се оддржа промоција на книгата ,,Храната - лек на 21. век" од нутриционистката Цвета Динева.Промоцијата беше во организација на Библиотеката и Здружението на пензионери на Штип и Карбинци.

Освен што ги посетија и се запознаа со сите одделенија што функционираат со рамки на Библиотеката, имаа и прием кај директорката со која разговараа за понатамошни заеднички активности преку подвижната библиотека - Инфобус.

,,Покрај можноста да позајмуваат книги, со најмладите читатели денес имавме интересна работилница и читање, користејќи ги програмските содржини од списанието за деца СМЕШКО. Воедно, на сите учесници на работилницата, им подаривме по еден број од Списанието", рече Олга Давчева, библиотекарка во Инфобусот.