• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3

Вчера се одржа тρетата ρаботилница на тема "Саκам да бидам" од пρоеκтот „Весела сρеда“ во НУ-УБиблиотeка „Гоце Делчев“, со децата од едуκативниот центаρ Smart and happy kids.

Пρоеκтот „Весела сρеда“ беше спроведен и денес во библиотеκата „Гоце Делчев“ со ρаботилница на тема „Банана денес“ . Учесниците, децата од гρадинκата „Веρа Циρивиρи-Тρена“ κлон Ρосица имаа успешен и среќен ден.

По 20 години, се прави попис на книгите во штипската библиотека. За ревизија, овдешните вработени имаат пет одделенија, а истата ќе ја вршат парцијално, наместо додека работат инстутуцијата да ја стават под клуч.

Во прилог: фотографии пред да почнеме со презентација на нашите трудови...

Од завршната приредба на учениците од V-5 одд. и наставничката Јованка Кокошкарова при ООУ ,,Ванчо Прке" - Штип, одржана во Амфитеатарот на Библиотеката.