• 1

Соопштенија

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3

„Мојата омилена книга“ - работилница со учениците од IV-5 при ООУ „Ванчо Прке“и наставничката Јованка Кокошкарова се одржа на 31.10.2019година а во рамки на месецот на книгата.

Од одржаната Есенска работилница на 30.10.2019г со децата од целодневната група при Д.Г. Вера Циривири - Трена и наставничката Гордана,

 

Национална установа – Универзитетска библиотека „Гоце Делчев“ – Штип реализира проект на Министерството за култура во склоп на Годишната програма 2019 насловен како : Библитеката сервис за интеграција и инклузија на „ДРУГИТЕ и РАЗЛИЧНИТЕ“.

Библиотеката спој на литературите и културите -е мотото на настанот што се одржа на 24. 10.2019г.

На 18.10.(петок) 2019г. во салата за промоции се одржа промоција на две книги од нашата сограѓанка