• 1

Соопштенија

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3

На 12.11.2019г во месецот на книгата другаруваме со децата од клон „Другарче“ -ЈОУДГ „Вера Циривири - Трена“ на тема: Мојата омилена сликовница.

Месец на книгата - од 11 до 15 ноември, библиотеката ќе биде место за дружење и учење со децата од ЈОУДГ „Вера Циривири Трена“ - Штип.

Од одржаните 18 по ред Митровденски средби - промоција на нови доктори на науки од Штип,

На 07.11.2019г. Библиотеката беше домаќин на промоција на две книги со наслов „Драмата во стих во македонскиот театар“ и „Патиштата на дијалогот во театарот преку Константин Сергеевич -Станиславски и Бертолд Брехт“ од авторот Зоран Пејковски,

На 06.11.2019г. во салата за промоции на библиотеката се одржа настанот „Штип во творештвото на роднокрајните автори“