• 1

Соопштенија

 • Нашата агенда - на ваше информирање +

  Нашата агенда - на ваше информирање Ве очекуваме и во Детското Прочитај повеќе
 • Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката +

  Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката 18.07.2016 (понеделник) во 21:00 ч. Прочитај повеќе
 • Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја" +

  Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја Утревечер, 14.07.2016 год., 21:00 ч., Прочитај повеќе
 • Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката +

  Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката НУ-УБиблиотека „Гоце Делчев“ од денес Прочитај повеќе
 • Купи книга....сончај се, читај и уживај! Лето 2018! +

  Купи книга.... сончај се, читај Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

По 20 години, се прави попис на книгите во штипската библиотека. За ревизија, овдешните вработени имаат пет одделенија, а истата ќе ја вршат парцијално, наместо додека работат инстутуцијата да ја стават под клуч.

„Со иницијатива на директорката го започнавме пописот. Досега се завршени роднокрајното одделение и депозитниот дел“, кажа Сашко Неделков, библиотекар.

Од денес, вработените во штипската библиотека започнаа со попишување на книгите од детско одделение :

„Додека трае пописот, во наредните 10 дена, ќе може да се враќаат книгите во детско одделение, но нема да може да се земаат“, истакна Неделков.

Инаку, во штипската билиотека има околу 450.000 монографии по список, но колку реално од нив се по рафтовите ќе се знае по завршување на ревизијата.

http://televizijastar.com/%D0%BF%D0%BE-20-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%BE/