• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
На 27.06.2022г. се одржа првата промоција на поетската збирка со симболичен наслов „Верба, надеж и љубов“ на нашата сограѓанка Анка Денкова
, на која оваа и прво поетско остварување кое во себе го содржи „сето она што една голема душа, со големо значење, а ситни барања од животот може да ги собере во себе“, ќе рече во својата рецензија а воедно и промоторка професор Јованка Шалева. Покрај неа за книгата свое видување дадода и другите две рецензентки Дијана Денкова и д-р Милена Ристова Михајловска.
Стихови од збирката читаа младите литерати од книжевниот центар при Акедемија „Еуроарт“.
Настанот со музички точки го збогати Јорданчо Станчев.
 
290840824_10160285299440295_5328830566214331197_n.jpg
 
291091561_10160285295695295_8566746762951872710_n.jpg
 
290898123_10160285295715295_4060565872355582128_n.jpg
 
 
291189364_10160285293830295_3374428281044404140_n.jpg290965714_10160285292665295_4743262775527610767_n.jpg290793022_10160285292680295_2923641907943951305_n.jpg