• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
На 10.05.2022г. во салата за промоции на библиотеката беше одбележан Денот на мајката со изложба на камени куки кои ги изработија членови на ЗХ „Либертас“ во Штип и промоција на поетската збирка на авторката Љерка Тот Наумова по потекло од хрватската а живее во Скопје.
Промотор на книгата беше Кирил Панајотов а стихови од неа читаше Соња Чресловник.
За Изложбата од камени куки од поднебјето на Хрватска, поточно Далмација свое видување даде Виолета Калиќ - Виш советник за визуелни уметности во Галерија „Кора“ - Скопје.
Истите како што истакна претседателката на здружението Долорес Петров, ќе бидат подарени на ООУ „Димитар Влахов“ во Штип, за да им го оплеменува и краси училишниот ходник.
Настанот со изведба на музички точки-песни за мајката испеани на хрватски јазик, го збогати Градскиот хор 2019.
Настанот е во организација на ЗХ „Либертас“- Штип, како дел од нивните проектни активности подржани од Средишен државен уред за хрватите надвор Хрватска во Р.С.Македонија а во соработка со НУ-УБ „Гоце Делчев“- Штип.
 
280518674_10160192105465295_5766215737299966040_n.jpg
 
280678810_10160192104835295_6810414056897580087_n.jpg
 
280637584_10160192104470295_3208844891043274159_n.jpg
 
280603926_10160192105460295_2064483050011917462_n.jpg