• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
Манифестација „Денови на Шопов“-во чест на 40 години од смртта на нашиот роднокраен поет и голем човек Ацо Шопов, одбележана со литературно читање во Роднокрајното одделение кое со гордост го
носи неговото име и предавање и споделување спомени од животот на поетот од страна на м-р Трајче Кацаров, драматург и наш роднокраен автор и проф. д-р Блаже Китанов еден од најголемите познавачи на неговиот лик и дело.
Манифестацијата е проект од Годишната програма за работа а финансиски подржан од Министерството за култура на Р.С. Македонија.
 
 
 
279008386_10160152656680295_4984766676359952683_n.jpg
 
278955172_10160152658630295_2440359150974079704_n.jpg
 
278933995_10160152658400295_5835899680876581015_n.jpg
 
278925329_10160152658415295_130008682368099262_n.jpg
 
279023712_10160152657110295_4930676202452851039_n.jpg
 
278926836_10160152656845295_3836780699546708900_n.jpg