• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
Од одржаниот 1 Меморијален литературен награден конкурс посветен на нашиот роднокраен поет Ристе Јованов - Малец релизиран во соработка со ЛК „Искра“.
Настанот е дел од програмата за одбележување на Светскиот ден на книгата и авторското право па затоа на почетокот пред присутните беа прочитани пораките од г-ѓа Одре Азуле, генерален директор на УНЕСКО и проф.д-р Анастасија Ѓурчинова од страна на Соња Манева - библиоекар и ученичката Сара Наскова, по што следуваше литературно читање на нагредените творби и беа доделени дипломи и книги.
За ликот и делото на Ристе Јованов -Малец свое обраќање имаше Делчо Везенковски - Вујче, член на ЛК „Искра“ а стихови од неговата поезија читаше претседателот на клубот Миланчо Миленкоски. Своја лична творба посветена на поетот прочита и Благица Ефремова - роднокрајна авторка и член на клубот.
 
279348354_10160163998420295_7063177414956085303_n.jpg
 
 
 
279378757_10160164001295295_6388113836255300200_n.jpg