• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3

14 Февруари- Ден на љубители на библиотеки и прекрасна дружба со учениците од второ одделение од ООУ „Ванчо Прке“ и наставничката Васка Дербова.

Се запознаа со организацијата, со услугите шти ги нуди за сите свои корисници, за придобивките од посета на библиотеките и улогата на книгата во формирањето на нивната личност, за тоа како се станува член, за односот кон книгата. Другаруваа со книгите и читаа од нив а им прочитавме и една убава бајка и си ветивме дека библиотеката ќе биде често посетувано место и дека повеќе ќе читаат од книгите.

 

 

273978444_10160026299270295_1463944804732522523_n.jpg

 

273989724_10160026297950295_1437829016444471278_n.jpg

274083323_10160026298540295_2559926673941615558_n.jpg

274080669_10160026301575295_4036307834732540047_n.jpg

274059551_10160026298155295_1913777121013081855_n.jpg

274034930_10160026298405295_3935910862002749205_n.jpg