• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
Од промоцијата на книгата за театар „Чекорење во осаменост “на м-р Трајче Кацаров, наш роднокраен автор по повод одбележување на 150 години од раѓањето на патронот на библиотеката која со гордост го носи неговото име - Гоце Делчев.
Промотор на книгата беше Иван Бојаџиев, а промоцијата беше проследена со изложба на слики од ликови и настани од илинденскиот период и портрети на Гоце Делчев од ученици од ООУ „Гоце Делчев“кои се преставија и со рецитали поврзани со ликот и делото на Гоце Делчев- македонски револуционер, идеолог и наш учител.
 
273596938_10160013069290295_8026413048440556024_n.jpg
 
273568073_10160013073305295_123691930110403036_n.jpg
 
273565780_10160013071265295_7418003301323268490_n.jpg
 
273561206_10160013070615295_2668831141081497103_n.jpg
 
273554425_10160013069880295_4135995603910066273_n.jpg
 
273539365_10160013069275295_8502796468433000125_n.jpg
 
273536780_10160013067210295_3945747320662293973_n.jpg
 
273496325_10160013072545295_1794736805348692401_n.jpg