• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
На 2.11. 2021 во Градска библиотека Задар беше промовирана македонската култура, македонскиот фолклор, како дел од меѓународен проект финансиран од Министерство за култура.

Д-р Зоранчо Малинов, научен советник и професор во ЈНУ Институт за фолклор „Марко Цепенков“ Скопје презентираше на тема:

„Македонското нематеријално културно наследство впишано на листите на УНЕСКО за нематеријалното културно наследство на човештвото“
Зоран Костовски, вд директор презентираше на тема:
„Претставување на роднокрајното одделение на НУ-У Библиотека „Гоце Делчев“ со осврт на доктори на наука од Штип“
Опфатена беше и соработка со Здружението на македонци во Задар, „Биљана“
 
 
255368342_10159823963025295_3844440110828987162_n.jpg
 
255284814_10159823962785295_4019954140773459431_n.jpg
 
255069560_10159823962805295_8608717531319332838_n.jpg
 
255053101_10159823963015295_3961085139818009271_n.jpg
 
254975140_10159823963010295_4419440121314706659_n.jpg
 
254942230_10159823963140295_8082205985134732624_n.jpg