• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
Во месецот на книга во соработка со Просветно дело и Детска радост на 03.11.2021г со уредничката на
детските списанија Другарче, Росица и авторка на илустрираната збирка раскази за деца „Борко Брзозборко“- Ксенија Маказлева - Трајчева другарувавме со книгата и делевме радости со ученици. Насмевките и среќата кажуваат многу за тоа дека целта е постигната.
 
Пред промоцијата во билиотеката а со цел да опфатиме што поголем број на деца а кое не можеме да го направиме во библиотеката поради пандемијата, ги посетивме во нивните училишта и таму другаруваме со книгата, разговаравме, читавме се радувавме. Со Инфобусот најпрво бевме во ПОУ „Страшо Пинџур“- н. Караорман, потоа во ООУ „Димитар Влахов“ и ООУ „Славејко Арсов“.
 
252706065_10159815197560295_5741947368982660844_n.jpg
 
253771451_10159815203155295_4043385005150971499_n.jpg
 
253761791_10159815197590295_2482320034636697742_n.jpg
 
253111819_10159815199815295_996714566837902760_n.jpg
 
252864482_10159815206360295_8346285705053114365_n.jpg
 
252769409_10159815206170295_8278010271465666185_n.jpg