• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
На 09.07.2021г во салата за промоции се промовираа три книги на авторката Емилија Златкова - Анастасова и тоа „Каде е Емили?“ која за првпат беше преставена пред штипската публика а која е како продолжеток на делото Близнаци, книгата „Детето во снегот“ и „Неверство“.
За книгите зборуваше Зорица Теофилова преставник на издавачката куќа Полица која е издавач на овие книги.
Делови од книгите читаа Верица Милорадова и Милена Милорадова членови на книжевниот центар при Академија „Еуроарт“а со музичка точка на виолина настанот го збогати ученичката Јована Митева од ДМУЦ „Сергеј Михајлов“.
Настанот го модерираше Вилма Јованова - советник библиотекар.
 
 
 
217394687_10159560287885295_8079588249924159825_n.jpg
 
216983751_10159560287300295_635248883894419553_n.jpg
 
217266943_10159560287545295_5692975468047973407_n.jpg
 
217478527_10159560287335295_6945570510009915574_n.jpg
 
217041182_10159560287330295_6934183526431081950_n.jpg