• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
Лето во библиотека - бидејќи и библиотеките се забавни! Вчера во соработка со Американското катче од Штип, организиравме работилница за нашите најмлади читатели!
Библиотеката продолжува да работи на популаризација на книгата и читањето од најмала возраст со примена на нови форми и методи што се прифатливи за нивната возраст, причинувајќи им задоволство и воодушевување преку игра и забава! Преку интересни приказни имаа можност да научат како се чуваат книгите, како настанува една сликовница, се забавуваа со пикадо и игра со обрачот, а потоа се сместија во удобните вреќи за седење и одгледаа приказни на англиски јазик.
За крај, имаа извонредна прилика да добијат МОЈА ПРВА ЧЛЕНСКА КАРТА бидејќи за предшколци членството е бесплатно!
 
 
 
214908992_10159553813130295_1127876404885106910_n.jpg
 
214613002_10159553812975295_8244211558437527287_n.jpg
 
215200469_10159553812970295_8276779025547479278_n.jpg
 
214601035_10159553813085295_3613141031490577531_n.jpg
 
214600474_10159553812980295_8568598589578384835_n.jpg