• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3

Почитувани љубители на уметноста ве покануваме на културно освежување на 23 06 2021 (среда) со почеток од 17 часот

во библиотеката да ја проследите изложбата на дела на младите креативци од Академија "Еуроарт' под менторство на младата уметничка Анастасија Петрова.

 

Од завршната изложба нашколата за уметност и ракотворење „Нова визија“ при Академија Еуроарт под раководство на младата уметничка Анастасија Петрова.
Настанот со музичка точка на виолина го отвори Екатерина Иванова од ДМУЦ „Сергеј Михајлов“, следуваше „книжевен колаж“ - читање поезија од страна на младите литерати Ребека Спасова, Милена Милорадова, Верица Милорадова и Анастасија Петрова. На сите учесници им беа доделени дипломи за учество а како библиотека секогашќе бидеме отворени за соработка за вакви убави креативни настани.
Изложбата ќе биде изложена до 04.07.2021 година во салата за промоции и секој заинтересиран љубител на уметноста може да ја проследи и да ужива во шарениот и весел детски свет.
 
203248672_10159517551065295_3319447464576714395_n.jpg
204751943_10159517551165295_1341517183701304862_n.jpg 
 
203937884_10159517553560295_5422961727440360024_n.jpg
 
204388793_10159517553540295_1187043275935229176_n.jpg
 
204137393_10159517551170295_8799124910006981682_n.jpg
 
Завршна манифестација на Школата за уметност и ракотворење ,,Нова визија” при АКАДЕМИЈА ЕУРОАРТ, во рамки на Пролетно - летната школа ,,Едукултиарт”, сезона: пролет-лето 2021
Во рамки на завршната манифестација која се оддржа во просториите на НУ-УБиблиотека ,,Гоце Делчев” - Штип беа доделени дипломите на членовите на Школата за уметност и ракотворење ,,Нова визија” и Школата за фолклор при АКАДЕМИЈА ЕУРОАРТ од страна на наставникот по ликовна уметност и раководител на ликовната школа Анастасија Петрова.
 
 
214074834_10159549969260295_1105385543681179585_n.jpg
 
214892976_10159549969285295_6317022597601971999_n.jpg