• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
Денес 26.04.201г. во летната училница на ООУ „Ванчо Прке“ со учениците се реализира Проектот од Годишната програма за работа на библиотеката со наслов „Чекориме заедно со книгата“
се со цел да го потикнеме читањето да го истакнеме значењето на книгата а со тоа и создавање на нови читатели.
 
Во рамки на проектот се одржа кретивна работилница на која се разговараше за книгата, за омилените ликови и учениците ги цртаа своите омилени ликови од прочитаните книги. Во реализација на проектната активност учествуваа ученици од 3одделение со наставничката Силвија Мурговска Монев под менторство на библиотекарките Валентина Варадинова и Билјана Стојанова.
 
Проектот е финансиски подржан од Министерството за култура на Р.С.Македонија.
 
178803185_10159365429585295_3555579475555861437_n.jpg
 
178631440_10159365430095295_596295229788574148_n.jpg
 
178566171_10159365429905295_949676010093723179_n.jpg
 
178539989_10159365430245295_6595717094120145682_n.jpg
 
178491426_10159365430480295_5928678013390411763_n.jpg
 
178462301_10159365430050295_3104319307899678055_n.jpg
 
178427571_10159365429915295_8646401927785854911_n.jpg
 
178397636_10159365429900295_8185202959104634538_n.jpg
 
178179288_10159365430250295_7910876963919388439_n.jpg
 
178172624_10159365430455295_8951794763907550162_n.jpg
 
178090871_10159365430255295_5095709016670484653_n.jpg
 
178043120_10159365430555295_4125919442834995671_n.jpg
 
178012446_10159365429895295_2457132336740871892_n.jpg
 
177913899_10159365430085295_2455271669196060767_n.jpg