• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
редмет: Доставување на Меѓуопштински литературен награден конкурс
По повод 23 април - Светскиот ден на книгата и авторското право
Н У-У Библиотека „Гоце Делчев” - Штип
распишува
МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН
НАГРАДЕН КОНКУРС
ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ
- Право на учество на Конкурсот, со свои творби, имаат жителите на општините Штип и Карбинци;
- литературните творби се доставуваат под шифра, на адреса: Национална Установа Универзитетска Библиотека „Гоце Делчев“ - Штип, со назнака - За награден конкурс;
- заедно со творбата, се доставува и решение на шифрата (авторот), со неговата адреса, училиште, ментор и телефонски број, која се става во помало залепено плико;
- за сите учесници темата е:
„ КНИГАТА МОЈОТ ВЕРЕН ДРУГАР“;
- се препорачува организирано учество на Конкурсот на учениците со своите творби од основните и средните училишта;
- се предвидува да бидат доделени по 3 (три) награди, во три конкуренции:
а) за ученици од 1-5 одд.,
б) за ученици од 6-9 одд.
в) за останати учесници (средношколци,студенти, работници...).
Конкурсот трае од 07.04. до 27.04.2021 год.
Резултатите ќе бидат објавени, а наградите доделени во просторите на Библиотеката на 07.05.2021 год. (петок) во 12.00 часот.
Во Штип, 2021 год. од Конкурсната комисија
 
169426885_10159313429580295_6748171350867088540_n.jpg