• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
Оваа година поради пандемијата, 2 Април- Светскиот ден на книгата за деца кој се одбележува во чест на раѓањето на најпознатиот раскажувач на бајки Ханс К. Андерсен го одбележавме на еден поинаков начин, со читање на бајки на отворено на учениците од 1-3 одд. во ООУ„Славејко Арсов“ и ООУ „Димитар Влахов“ се со цел да ја истакнеме и потенцираме важноста на овој вид на литература.
Од страна на Соња Манева - библиотекар учениците беа запознати со значењето на овој датум, за значењето на книгата и читењето во нивниот ментален развој и формирање на нивната личност. Книгата е таа која ги дружи, им пружа љубов и им дава знаење па затоа е потребено секојдневно да бидете присутна во нивниот живот.
Овој пат се одлучивме за Бајките од Македонија, а пред присутните ученици ги прочитаа книжевно-литературните креативци при Акедемијата „Еуроарт“ и тоа Верица Милорадова, Ребека Спасова и Милена Милорадова.
 
168071662_10159300659110295_4668885491072081570_n.jpg
 
167905373_10159302219875295_1840235929828770065_n.jpg
 
168460450_10159302219910295_8498406464268911677_n.jpg
 
167744794_10159302219435295_8611544590219270531_n.jpg