• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
По повод празникот на жената на 05.03.2021г. беше отворена изложбата „Skrinja ljubavi“ во организација на ЗХ „Либертас“ од Штип а во соработка со библиотеката. Тоа се рачни изработки на жени од хрватска кои ги понеле со себе при доаѓањето во нашата земја, изработки во кои има вткаено парче од нивната душа, симбол на нивниот корен и идентитет а изработени со многу љубов.
 
На изложбата беше присутна и Н.Е. Нивес Тигањ-амбасадорка на Р.Хрватска во Р.С.Македонија заедно со Ана Вучич- втор секретар во кабинетот и Санда Сумич Фотевска -службеник.
Настанот го водеше Јуле Малинова- новинар а за изработките свое видување даде и Бети Иванова - етнолог при Музеј - Штип.
 
Настанот со своја музичка точка го збогатија прекрасните брат и сестра Драган и Лина Костадинова со изведба на две песни на хрватски и македонски јазик.
На настонот му претходеше и потпишување на Меморандум за соработка помеѓу Здруженитео на хрвати во Штип и библиотеката од страна претседателката Долорес Петров и директорот Зоран Костовски.
Настанот беше организиран и реализиран со почитување на сите мерки за заштита.
 
158919131_10159234573170295_6684174915887991564_n.jpg
 
158424089_10159234573155295_404593806068847697_n.jpg
 
158258138_10159234573110295_688492814055382809_n.jpg
 
158742595_10159234572220295_528310007607771028_n.jpg
 
158933625_10159234571610295_7755325849988499751_n.jpg