• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • С О О П Ш Т Е Н И Е +

  С О О П Ш Прочитај повеќе
 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
Подарете книга со љубов!!!
Меѓународниот ден на дарување книги се одржува на 14-ти февруари секоја година.
Сигурно се прашувате која е целта на овој ден?
Главната цел е книгите да стигнат во рацете на што повеќе деца.
14-ти февруари е за споделување на љубовта кон книгите!
Меѓународниот ден на подарување книги е волонтерска иницијатива насочена кон зголемување на пристапот и ентузијазмот на децата кон книгите.
Верувале или не, многу деца во светот не поседуваат книги, ниту имаат пристап кон книгите.
Идејата е да се охрабрат луѓето ширум светот да поклонуваат книги.
Нашата задача е да Ве поканиме и вие да:
1) подарете книга на пријател или роднина,
2) подарете книга на вашето дете;
3) донирате одлично сочувана или нова книга во локална библиотека, или за организација што дистрибуира користени книги на деца на кои им е потребна.
Денот на дарување книги почна да се одбележува во 2012 година, а веќе во 2013 се прославуваше во 34 земји низ светот. Иницијативата е поддржана од многу автори и илустратори за деца.
Придружете ни се и Вие во одбележувањето на овој ден!
 
147780386_10159162066625295_7060229426504416325_n.jpg