• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • С О О П Ш Т Е Н И Е +

  С О О П Ш Прочитај повеќе
 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
Од 1967 година, 2 април – односно, роденденот на Ханс Кристијан Андерсен, дански книжевник и еден од најголемите писатели на бајки, се смета за меѓународен ден на детската литература (International Children Book Day), кој се слави за да ја инспирира љубовта кон читањето и со посебно внимание кон детските книги.
Ова е седма година по ред, во чест на раѓањето на АНДЕРСЕН, во која НУ-У Библиотека „Гоце Делчев“ Штип организираше настан.
Овој пат настанот е насловен : „ДЕН СО АНДЕРСЕН“ прилагодувајќи се на ситуацијата со пандемијата и почитувајќи ги сите протоколи.
Заедно со ИНФОБУСОТ и библиотекари беа посетени ООУ „Славејко Арсов“ Штип и подрачното училиште во с. Караорман. Децата имаа можност да слушнат за Андерсен и неговите бајки, да слушаат најпознати аудио бајки од Андерсен како и читање бајки од библиотекари. Се зборуваше за книгата, нејзиното значење и читањето, се прочитаа познати мисли за книгата и на крајот им беа доделени освежување, сликовници, материјали за изработка на сопствени бајки на хамери, рекламни материјали од Библиотеката и Американското катче. Секое дружење со книгата е многу забавно, децата имаа можност да слушнат македонски песни, за се забавуваат, да вратат и изнајмат книги од ИНФОБУС-от за да на крај посакаа да останеме уште и да продолжиме со забавата.
 
123764807_10158889022440295_8062332982698472083_n.jpg
 
123514581_10158889022220295_4176576709644574855_n.jpg
 
123497642_10158889022420295_1672423135070470752_n.jpg
 
123665410_10158889022230295_2755132360332252462_n.jpg
 
123577516_10158889022215295_7915649759157183863_n.jpg
 
123394153_10158889022445295_8843272638965269448_n.jpg
 
123502575_10158889024615295_6022587501179606101_o.jpg
 
123634642_10158889024555295_8124380812851620970_o.jpg
 
123419296_10158889024285295_2138354911404619278_o.jpg
 
123525984_10158889023520295_3238083834656752769_o.jpg
 
123544293_10158889024045295_2468935314332373086_o.jpg
 
123403029_10158889024295295_2624918224842036026_o.jpg
 
123386310_10158889024585295_5888561419469606263_o.jpg
 
123694103_10158889024770295_5732309337317603665_o.jpg
 
123397576_10158889024520295_6583901770014983776_o.jpg
 
123401091_10158889026840295_4605119325929883179_o.jpg
 
123598678_10158889028840295_887623984764161785_o.jpg
 
123392248_10158889029485295_3366698061043276145_o.jpg