• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • С О О П Ш Т Е Н И Е +

  С О О П Ш Прочитај повеќе
 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
На 24.09.2020 со почеток во 17 часот преку ZOOM платформата се одржа онлајн предавање и културно уметничко преставувањена тема: „Француско –македонски стихополевања низ вековите и денес“.
Спој на Штип и Париз преку различните културни особености.
Предавачи на оваа уметничко преставување беа:
Д-р Наташа Лазарова, д-р Милена Ристова Михајловска, Соња Манева – библиотекар, Ванѓе Манева- одделенски наставник, Марина Рамбабова и Милица Пачарска-Јованова – професори по француски јазик.
Настанот со читање на поезија на македонски и француски јазик го збогатија членовите на Книжевно-креативниот центар при Академијата Еуроарт, студенти на катедрата по македонски јазик и книжевност при Филолошкиот факултет при УГД -Штип, ученици од ООУ „Тошо Арсов“- Штип, ученици од гимназијата „Славчо Стојменски“- Штип и курсисти од Бесплатните курсеви по француски јазик во организација на библиотеката .
Настанот е во рамки на Проектот од областа на Европски интеграции „Француски учиме-македонски читаме, култура спојуваме и развиваме “ и во пресрет на Европскиот ден на јзиците, кој се одбележува на 26 септември.
 
 
120131016_10158781831190295_291920815551509799_o.jpg
 
120161983_10158781831155295_7874213436603464801_o.jpg
 
120219529_10158781831415295_7215141727644527753_o.png
 
120259771_10158781831020295_5441373670933710451_o.png
120197170_10158781831220295_4472523737224544074_o.jpg
 
 
120227493_10158781831000295_8191647373375036296_o.png