• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
На 30.01.2020г. се одржа Петтиот по ред книжевно-музички перформанс со наслов „Гоце Делчев-великанот роден да не учи и води и Тоше Проески - има само датум на раѓање“, на датум помеѓу двата родендена на овие две личности од постарата и поновата историја, кои со своите дела оставија длабоки траги. Овој настан на кој сите учесници се вложија и со душа и со срце беше една скромна почит кон нив а воедно пренесеување на споменот на идните генерации.
Учесници на настанот беа ученици од основните и средните училишта и центри за лица со посебни потреби, а посебен сјај на настанот дадоа учениците од хорот при гимназијата „Славчо Стојменски“.
 
84738918_10157964899595295_5430656923663859712_o.jpg
 
84548580_10157964900390295_5821735256700485632_o.jpg
 
84234175_10157964900850295_1558303049401761792_o.jpg
 
83217321_10157964901410295_4202988758879961088_o.jpg
 
83760500_10157964901965295_7657762590952521728_o.jpg