• 1

Соопштенија

 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ +

  СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

На 25.12.2019година беа доделени дипломи и пригодни награди на овогодинешните читатели - рекордери.


Изборот беше направен според евиденцијата која се води на одделенијата за издавање на книги и тоа во две категории возрасни и деца. Со овој настан библиотеката на симболичен начин ја вреднува лојалноста на овие читатели кон книгата но во исто време е и потик за поголемо дружење со книгата и посета на библиотеките кон сите наши корисници.
Настанот е Проект од програмата за работа подржан од Министерството за култура.

 

80109868_10157846815835295_3213430333991026688_o.jpg

81674815_10157846815280295_4335034474673733632_o.jpg

81431583_10157846810160295_1010059025347248128_o.jpg

81348805_10157846810150295_6783133195937251328_o.jpg

81243375_10157846812360295_5279581049595101184_o.jpg

80900677_10157846814980295_3821846398890934272_o.jpg

80772342_10157846812705295_7838902012027600896_o.jpg

80722086_10157846813715295_524147818709909504_o.jpg

80671983_10157846812380295_2437013788629663744_o.jpg

80644311_10157846814260295_3933922964889665536_o.jpg

80489770_10157846815000295_6321854459966128128_o.jpg

80400889_10157846812725295_8928317095108673536_o.jpg