• 1

Соопштенија

 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ +

  СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

Во рамки на програмските активности на библиотеката, за одбележување на заштитникот и патронот на градот Св.Никола

и годишнина од раѓањето на нашиот истакнат поет,преведувач, академик Ацо Шопов 20-Декември, на 19.12.2019г. во просториите на Роднокрајното одделение на библиотеката „Ацо Шопов“се одржа книжевниот портрет на академик Луан Старова.
Промотор беше Ацо Гогов,а фрагменти од неговите книги читаа ученички од СОУ „Славчо Стојменски“, Ана и Стефанија. Од страна на директорот на библиотеката на академик Луан Старова му беше врачено Признание за посебен придонес во афирмација и популаризација на ликот и делото на Ацо Шопов.

 

81228531_10157824957850295_5440098395651833856_o.jpg

80715754_10157824957815295_3090015853194772480_o.jpg

80407920_10157824957845295_7558898632846475264_o.jpg

80264249_10157824959935295_6027457983951142912_o.jpg

80203950_10157824959920295_4548088848537616384_o.jpg

79990564_10157824960360295_8637693868122308608_o.jpg

79866526_10157824958750295_5215868856186175488_o.jpg

79412135_10157824960155295_5699603867319140352_o.jpg

78491652_10157824958850295_6372049777114218496_o.jpg