• 1

Соопштенија

 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ +

  СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

На 19.11.2019г.со почеток во 18 часот, во библиотеката се одржа „Француска вечер“

- како завршен настан со кој се заукрижија сите активности во рамки на проектот „Француски учиме-македонски читаме, култура спојуваме и развиваме“. На сите учесници на бесплатниот курс им беа поделени Потврди за завршено А1.1 ниво, беа поделени три награди за најдобар есеј напишан на француски јазик и истите беа прочитани пред присутните, најмалите учесници покажаа што научиле од часовите и потоа следуваше дружба со дегустација на францускаи македонска кујна пропратена со звуци од македонската музика и француски шансони.

 
75371701_10157733217495295_6576153778435653632_n.jpg
 
69870790_10157733204755295_5908792113486626816_o.jpg
 
69500609_10157733205065295_1923485250789310464_o.jpg
 
78471047_10157733213320295_2081754112747110400_o.jpg
 
77388854_10157733213345295_7012510060433637376_o.jpg
 
76779552_10157733205580295_4897277377693876224_o.jpg
 
76695244_10157733204855295_7943671713374404608_o.jpg
 
76605220_10157733203290295_542869795901538304_n.jpg
 
75610596_10157733202380295_6809876965151997952_o.jpg
 
75594609_10157733205005295_713343108078632960_o.jpg
 
75540075_10157733217490295_2868290369856995328_n.jpg
 
75519315_10157733203275295_1517422545656086528_n.jpg
 
75443054_10157733204820295_3800420168555823104_o.jpg
 
75375571_10157733203285295_1138705673958195200_n.jpg