• 1

Соопштенија

 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ +

  СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

На 18.11.2019год.Библиотеката во соработка со Советот за безбедност на Општина Штип и Одсек за превенција -СВР Штип,

основните и средните училишта се вклучија во одбележување на „Светскиот ден на сеќавање на жртвите во сообраќајни несреќи. Во рамки на настанот пред СОУ„Коле Нехтенин“и ООУ „Вранчо Прќе“ од страна на учениците со аситенција на сообраќајната полиција на возачите и пешачите им се делеа едукативни флаери и во знак на сеќавање на жртвите во сообраќајни незгоди беа пуштени 18 балони. Во библиотеката се одржа книжевно -музички перформанс подготвен од страна на учениците и имаше обраќање на инспекторот при Советот за безбедност на Општна Штип, Оливера Блажева и началникот на Одсек за превенција - СВР Штип Ангелчо Стојановски. Учениците го посетија и кабинетот на градоначалникот на Општина Штип и директорот на ЈП Стипион и им поделија флаер.
Целта на настанот е подигање на свеста на секој поединец се со цел да секое патување биде со среќен крај.

 

76645562_10157730311485295_7393776068236148736_o.jpg

75500986_10157730296425295_334062680836931584_o.jpg

75443051_10157730295735295_5093739171906846720_o.jpg

75226455_10157730309225295_7639021187623813120_o.jpg

74790620_10157730298625295_3713988358360268800_o.jpg

74786950_10157730299700295_5255659846987939840_o.jpg

74698857_10157730308650295_4328229811957792768_o.jpg

74598798_10157730311230295_6070777174422454272_o.jpg

74495926_10157730297075295_5457192112086843392_o.jpg

74185296_10157730295220295_4584090952334835712_o.jpg

74160597_10157730295740295_8183626085888425984_o.jpg

73413207_10157730301810295_4162114358282813440_o.jpg

73028828_10157730311065295_2494248488456421376_o.jpg

71516504_10157730295240295_849407697785716736_o.jpg

77369185_10157730305425295_3474506475198480384_o.jpg

77280955_10157730295260295_8411483768912609280_o.jpg

77180836_10157730296440295_299418894806810624_o.jpg

77111683_10157730307155295_543384607861506048_o.jpg

77065339_10157730310575295_6445426858119921664_o.jpg

76732933_10157730297785295_4894648286478073856_o.jpg

76732181_10157730299330295_1812288375697178624_o.jpg

76727011_10157730300535295_5773231293378592768_o.jpg

76717573_10157730297775295_7224537194084433920_o.jpg

76710780_10157730302690295_2971841348463755264_o.jpg

75650490_10157730299670295_3051952521577758720_o.jpg