• 1

Соопштенија

 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ +

  СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

Во сабота, 16.11.2019 год. Библиотеката ја посетија децата со тренерите од Тенискиот клуб АСТИБО Штип.

Тие имаа можност да се запознаат со условите и ресурсите на библиотеката поврзани со членството и настаните кои можат да ги одржуваат тука. Во текот на посетата им беше прочитана едукативна приказна после која дискутираа и се сложија да напишат или нацртат своја лична приказна-фантазија поврзана со приказната и пак да дојдат да ги прочитат и изложат во детскиот дел на Библиотеката.

76178149_10157726647405295_3652153898883350528_o.jpg

75513415_10157726647080295_7814131797465235456_o.jpg

75492465_10157726646850295_3321680792798625792_o.jpg

74651317_10157726646830295_5137850766664400896_o.jpg

74651317_10157726646830295_5137850766664400896_o_1.jpg

74209757_10157726647045295_3771545790619582464_o.jpg

73513567_10157726646860295_2710522825071919104_o.jpg

76949355_10157726647585295_9060269000226766848_o.jpg

76608753_10157726647120295_5617225256415526912_o.jpg

76206397_10157726647415295_3273291462153863168_o.jpg