• 1

Соопштенија

 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ +

  СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

15.11.2019г.последна работилница во рамки на „Месецот на книгата“ со децата од клон „Развигорче“-голема група и темата за денес:Пријателство и другарство
Децата се запознаа со услугите на библиотеката

, за начинот на користење на книгите и читавме и од нив учевме за пријателството, за другарството, за простувањето како морални особини важни за секоја личност. Раговаравме и за омилените сликовници, за ликови и за се она што научили од книгите и слушнавме многу научени песни. На крај изработивме постер со наслов „Ајде сите во библиотека.“За подарок добивме изработени книги од нивните вредни раце.
Читањето сликовници е само еден мал чекор во процесот на кнтинурано учење кој трае цел живот и сме горди што како библиотека дадовме свој придонес во тој процес кај децата од ЈОУДГ „Вера Циривири Трена“- Штип.

 

75196469_10157716033565295_4360928050817269760_o.jpg

74634657_10157716034800295_8666631107199893504_o.jpg

74472924_10157716036240295_5956061844941570048_o.jpg

73300952_10157716038655295_6456442444211814400_o.jpg

72985419_10157716033755295_4564808739609116672_o.jpg

78085065_10157716036175295_8065175277321322496_o.jpg

78041944_10157716041255295_6841898716597583872_o.jpg

77269347_10157716033675295_5369410960605839360_o.jpg

76909374_10157716039470295_436220299038425088_o.jpg

76762503_10157716035415295_3339198559944704000_o.jpg

75567351_10157716035370295_402897851106983936_o.jpg

75543515_10157716033395295_186566387131482112_o.jpg

75402264_10157716032970295_4820163000830787584_o.jpg

75223653_10157716034280295_6553640650791714816_o.jpg