• 1

Соопштенија

 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ +

  СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

На 07.11.2019г. Библиотеката беше домаќин на промоција на две книги со наслов „Драмата во стих во македонскиот театар“ и „Патиштата на дијалогот во театарот преку Константин Сергеевич -Станиславски и Бертолд Брехт“ од авторот Зоран Пејковски,

промовирани од страна на Проф.м-р Гоце Ристовски а потоа следуваше тетарска престава на студентите од втора година на Универзитетот за Аудиовизуелни уметности, Еропска Филмска, Театарска и Танцова Академија - Скопје во класа на Мето Јовановски.
Настанот е во рамки на Меѓународниот театарски фестивал „Театар во куфер“, кој се одржува во склоп на програмата на Општина Штип за одбележување на 8-ми Ноември, организиран од страна на Дом на млади-Штип.

 

75341266_10157692983180295_6577605726489804800_o.jpg

75251039_10157692983380295_6423656390451003392_o.jpg

75242315_10157692983545295_2770844502577905664_o.jpg

75040690_10157692982265295_5168906743173873664_o.jpg

74483389_10157692982655295_5950341085942251520_o.jpg

74475396_10157692983125295_3596756135094255616_o.jpg

73515740_10157692983420295_6264629393751015424_o.jpg

73475014_10157692982825295_906793193914236928_o.jpg

73290353_10157692982870295_6374195151933276160_o.jpg

72552892_10157692983865295_9017646105558515712_o.jpg

72235202_10157692982605295_8415628545497235456_o.jpg

75446688_10157692982670295_4176010115083665408_o.jpg