• 1

Соопштенија

 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ +

  СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

На 06.11.2019г. во салата за промоции на библиотеката се одржа настанот „Штип во творештвото на роднокрајните автори“

, на кој за плодното творештво на роднокрајните автори и за нивниот придонес во духовната сфера и за нивниот влог на полето на литературата и науката говореа: м-р Оливера Жежова, д-р Милена Ристова Михајловска, м-р Трајче Кацаров и Благој Самоников - поет. Настанот беше збогатен и со изложба на слики „Резба на стакло“ на нашиот сограѓанин Арсов Венцо промовирана од страна на Јорданчо Здравев и изложба на фотографии „Штип некогаш и сега“. Поетеста Цвета Спасикова читеше своја лична творба наменета за градот Штип.
Настанот е дел од Програмата за работа на библиотеката за 2019г. и финансиски подржан од Министерството за култура а во рамки на Програмата на Општина Штип за одбележување на 8-ми Ноември.

75573785_10157689951645295_187318079422726144_o.jpg

75278284_10157689929290295_547079808744423424_o.jpg

75233319_10157689920535295_3777086508884819968_o.jpg

75210829_10157689924480295_4164163680453263360_o.jpg

74922165_10157689917045295_8073585738114924544_o.jpg

74300754_10157689920125295_2691990384787062784_o.jpg

74269103_10157689916450295_6898770504572731392_o.jpg

73460498_10157689916195295_233460274588286976_o.jpg

73299521_10157689916625295_1820999703244832768_o.jpg

73017969_10157689923160295_1910453074472730624_o.jpg

72189941_10157689921225295_3606359600363732992_o.jpg