• 1

Соопштенија

 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ +

  СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • Зимска школа - Библиоарт 2019 +

  Зимска школа - Библиоарт 2019 НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип организира Зимска Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

Во чест на 24 Мај, Денот на сесловенските просветители Кирил и Методиј, основоположници на сесловенската писменост

и големи дејци кои оставија грандиозно дело за сите наредни генерации и оставија трајна вредност во светската културна ризница, Библиотеката го одбележа со поетска-креативна работилница,со студентите од Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“- Штип, и ученици од основните и средните училишта.

Проектот е финасиски подржан од Министерството за култура.

 

60645649_10157210349020295_6837874581349335040_n.jpg61503232_10157210338420295_4666000587169464320_o.jpg61500052_10157210335680295_504860112721018880_o.jpg61495337_10157210349080295_488474236961161216_o.jpg61374584_10157210349645295_6950976935862206464_o.jpg61358281_10157210339390295_4346595620396466176_o.jpg61333248_10157210335635295_4264381863222575104_o.jpg61298004_10157210349480295_2343095502544830464_o.jpg61276393_10157210330575295_795667482135232512_o.jpg61255198_10157210337580295_1626462470992297984_o.jpg61219183_10157210338895295_2604663211349245952_o.jpg61174216_10157210349015295_2030663316392640512_o.jpg61138973_10157210333220295_2618797776921690112_o.jpg61119424_10157210338665295_4071430251291344896_o.jpg61113858_10157210335880295_8753158553432227840_o.jpg61098734_10157210349810295_680171057016995840_o.jpg61094726_10157210336260295_973177488341467136_o.jpg61085437_10157210338970295_1783674139635089408_o.jpg61083846_10157210339115295_2367803216743104512_o.jpg61080370_10157210338610295_5488836735339069440_o.jpg61052819_10157210330535295_8603052598943023104_o.jpg61049632_10157210337285295_7040491982820474880_o.jpg61047190_10157210337240295_6216596450902540288_o.jpg61001652_10157210339470295_974628951064313856_o.jpg60979576_10157210338755295_8052990102915252224_o.jpg60970191_10157210349465295_3651869314350317568_o.jpg60957873_10157210333200295_4017870415677358080_o.jpg60939378_10157210331375295_7022518609838604288_o.jpg60906958_10157210331890295_6122143583123275776_o.jpg60905021_10157210330595295_9011609095232290816_n.jpg60904740_10157210333170295_1617786602694639616_o.jpg60899188_10157210330590295_616865167514271744_o.jpg60897582_10157210339730295_4854831070606000128_o.jpg60896451_10157210331105295_8607895689965338624_o.jpg60888224_10157210338825295_151435723608686592_o.jpg60866471_10157210337200295_3480818410676289536_o.jpg60866079_10157210337565295_5005756195617636352_o.jpg60860445_10157210349040295_5014352499646136320_o.jpg60860445_10157210349040295_5014352499646136320_o_1.jpg60843363_10157210337355295_8960074895044116480_o.jpg60834061_10157210338310295_3508521392117121024_o.jpg60830666_10157210337865295_6338906953305030656_o.jpg60796678_10157210337955295_4896855989862531072_o.jpg60782558_10157210338560295_5766601294097678336_o.jpg60738538_10157210349720295_6305734872178622464_o.jpg60732547_10157210338135295_3736659463491289088_o.jpg60725674_10157210338055295_3033018952822292480_o.jpg60717961_10157210340470295_561177360288710656_o.jpg60676283_10157210349360295_5573758164450410496_o.jpg60685643_10157210337695295_5753344976322822144_o.jpg60624509_10157210330930295_903330273452621824_o.jpg60526333_10157210339245295_6112989010655707136_o.jpg