• 1

Соопштенија

 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ +

  СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • Зимска школа - Библиоарт 2019 +

  Зимска школа - Библиоарт 2019 НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип организира Зимска Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

„Татковината е местото каде што сум роден, каде што живеам, растам, учам, се радувам, среќен сум.

Ја сакам мојата татковина, таа е љубов, сонце, среќа, херојство на сите јунаци што се бореа за нејзината слобода...“ се само дел од детските искази преточени во една преубава книга со наслов „Таковината во детските срца“ од авторот Марија Таушанска која беше промовирана денес. За книгата говореа Трајче Кацаров и Андреј Јанков. 
Настанот беше збогатен со и со ликовна изложба на фотографии на тема „Татковина“ од Александра Донева. 
Настанот го збогатија и учениците од III 5 одд. со наставничката Јованка Кокошкарова кои цртаа и читаа песни од книгата.

 

60383857_10157207709490295_5963771538871156736_o.jpg61346144_10157207709680295_3140011514493140992_o.jpg61259005_10157207709210295_2785015059976290304_o.jpg61253105_10157207709415295_1522844065693958144_o.jpg61232242_10157207708710295_126688925208018944_o.jpg61158757_10157207714700295_8454523004825632768_o.jpg61145316_10157207710320295_5054488054199222272_n.jpg60998396_10157207709735295_994205472129024000_o.jpg60990223_10157207708430295_3311650235981234176_o.jpg60930035_10157207709895295_102921044343390208_o.jpg60928106_10157207709005295_584000167959592960_o.jpg60920122_10157207708930295_8503121908399603712_o.jpg60918659_10157207710145295_2749136195970662400_n.jpg60884868_10157207708635295_7656504814074855424_o.jpg60872660_10157207708680295_3714950031602614272_o.jpg60868008_10157207710350295_5200624329330524160_n.jpg60815122_10157207710105295_4157318761008857088_n.jpg60810604_10157207709955295_2825223594613669888_o.jpg60792162_10157207709785295_7261525950653792256_o.jpg60765201_10157207708415295_2360490270417485824_o.jpg60741972_10157207708475295_762140452026580992_o.jpg60697326_10157207709085295_3036069268660682752_o.jpg60597537_10157207710265295_2909435628271697920_n.jpg