• 1

Соопштенија

 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ +

  СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • Зимска школа - Библиоарт 2019 +

  Зимска школа - Библиоарт 2019 НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип организира Зимска Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

Денес се одбележуваат 220 години од раѓањето на Оноре де Балзак (20.мај 1799-18. август1850),

познат француски писател на романи драми и еден од предводниците на реализмот во европската литература.Балзак има многу обемно творештво. Неговите дела тој ги поврзал во една целина која ја нарекол „Човечка комедија“. Меѓу најпознатите се романите: „Шуани“, „Евгенија Гранде“, „Чичко Горио“, „Изгубени илузии“, „Шагринска кожа“, „Селани“ и др.
Неговите дела се дел од книжевниот фонд на библиотеката и сеуште барани и читани.

 

 

60605406_10157202075005295_2092485599637274624_n.jpg60679529_10157202046185295_6807275997382049792_n.jpg60963226_10157202043655295_6777950184023261184_n.jpg60812943_10157202046700295_1201793155783983104_n.jpg60774077_10157202045710295_8914214849165131776_n.jpg