• 1

Соопштенија

 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ +

  СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • Зимска школа - Библиоарт 2019 +

  Зимска школа - Библиоарт 2019 НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип организира Зимска Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски

и одбележување на триесет години од првото издание на „Марта“ пред преполната сала за промоција во Библиотеката, 
Најпрво пред присутните беа прочитани пораките по повод Светскиот ден на книгата и авторското право од Генералниот директор на УНЕСКО Одре Азуле и од Милчо Манчевски, режисер, писател, фотограф од страна на ученичките Сандра и Виолета.
Промотор на книгата беше проф.д-р Јованка Денкова од Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“.
На крај по каталонскиот обичај на присутните наставнички по македонски јазик им беше подарено книга и роза.