• 1

Соопштенија

 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ +

  СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • Зимска школа - Библиоарт 2019 +

  Зимска школа - Библиоарт 2019 НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип организира Зимска Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

ЧИТАЊЕ на бајки и сказни од Х.К.Андерсен под мотото „АЈДЕ ДА РАСТЕМЕ ВО СВЕТОТ НА БАЈКИ И СКАЗНИ“

ОРГАНИЗИРААТ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Делчев“ - Штип и  Детска градинка В.Ц.Трена-Штип

По повод 2-ри Април Светскиот ден на литература за деца

Во Клон „Другарче“ и Клон „Развигорче“

2 Април Светски ден на литературата за деца во соработка со Детската градинка Вера Циривири Трена и мототото„Ајде да растеме во свет на бајки и сказни“. беше одбележан со читање на бајки и сказни од Х.К.Андерсен пред дечињата од клон Другарче и клон Развигорче.
Со овој настан уште еднаш укажавме за значењето на оваа литература во развојот на детската личност и важноста да се започне од најмала возраст.
Бајките ги читаа студенти од Катедрата по македонски јазик при Филолошкиот факултет и тоа: Наташа Ѓорѓиевска, Милена Тасева, Ана Рувиноска, Верица Милорадова и Ана Патраклиева.

 

56175007_10157078044600295_1773827639346200576_o.jpg56293795_10157078044785295_3910573877696135168_o.jpg55831589_10157078044460295_8391804117093187584_o.jpg56352684_10157078044570295_8991488358861504512_o.jpg56219903_10157078044060295_6652817291106844672_o.jpg56157683_10157078044180295_1039436047601106944_o.jpg55845301_10157078043870295_1850516853101690880_o.jpg55780690_10157078043985295_5533389899979292672_o.jpg56300232_10157078043675295_604597551210954752_o.jpg56289390_10157078043780295_1598400005083758592_o.jpg55822305_10157078043465295_5008698523093303296_o.jpg56378744_10157078043570295_553482733104398336_o.jpg55614008_10157078043340295_7466080584238891008_o.jpg55932400_10157078043400295_168729070123614208_o.jpg55924213_10157078042765295_4914520460206538752_o.jpg55865139_10157078043080295_7870895163285962752_o.jpg56457791_10157078042580295_2613482213727010816_o.jpg56492578_10157078042680295_1183771713528135680_o.jpg56553657_10157078042435295_5824369068085346304_o.jpg56476839_10157078042525295_2064468183640702976_o.jpg56664761_10157078042195295_2242687855883190272_o.jpg55881997_10157078042315295_5374671870341677056_o.jpg55826087_10157078041860295_6564283429427347456_o.jpg56764684_10157078042130295_7468789540371562496_o.jpg55832986_10157078041900295_4149396414658510848_o.jpg56120067_10157078042000295_8583868594939494400_o.jpg55959659_10157078040885295_5127288845083082752_o.jpg